Uw haar in onze deskundige handen

Haarverlies kan een diepe impact hebben op uw zelfbeeld en kwaliteit van leven. Tijdens een vrijblijvende eerste afspraak komen alle facetten aan bod. Wij kijken graag verder dan enkel een advies over een haartransplantatie.
haartransplantatie in Maastricht uniek uitgevoerd door kristel van herwijnen behandelkamer haarstamceltransplantatie

Algemene informatie

U heeft of ervaart een probleem met uw haar. Heel begrijpelijk dat u op zoek gaat naar een oplossing, u wilt er namelijk vanaf.

Haarproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben, waaronder erfelijke aanleg, hormonale veranderingen, medische aandoeningen, stress, voedingsdeficiënties en het gebruik van bepaalde medicijnen. 

De oorzaak is de sleutel naar de juiste en effectieve behandeling, belangrijk dus om even een stapje terug te nemen en de oorzaak te achterhalen. 

Natuurlijk zijn bepaalde soorten van haarverlies zo duidelijk dat je geen dokter hoeft te zijn om dit te bepalen, maar dat neemt niet weg dat een advies bij Hair & Skin Institute ALTIJD wordt gegeven door een ervaren arts. 

Waarom moet u kiezen voor ons? 

U moet helemaal niets!

Maar als u zich aan het orienteren bent om uw haarprobleem bespreekbaar te maken en graag luistert naar mogelijke oplossingen, bent u van harte welkom voor een eerste, vrijblijvende intake en persoonlijk advies. En als de conclusie is dat een haartransplantatie voor u de oplossing niet is, kan het ook verhelderend zijn te weten waarom. 

Ondanks dat wij het taboe op haartransplantatie in de voorbije 20 jaar drastisch hebben zien afnemen, blijkt het toch voor velen een hoge drempel om informatie te gaan inwinnen. Wij hopen op onze website voldoende informatie te kunnen geven om u gerust te stellen en deze drempel te laten verdwijnen, zodat u de eerste stap kunt zetten.

Om u alvast van wat informatie te voorzien

De 2 meest geziene vormen van haarverlies in de praktijk van een haarkliniek zijn 

  • Androgene alopecia  (ook wel hormoonafhankelijke of mannelijke haaruitval)
  • Telogeen effluvium (onbekend in naam, maar verrassend vaak voorkomend)

Beide gecompliceerde namen voor onaangename fenomenen die in de natuur bij mannen en vrouwen voorkomen, maar geen ‘ziekte’ zijn.

Beide veroorzaken ‘kopzorgen’. De onderliggende oorzaak is totaal anders en een effectieve behandeling is zeker niet hetzelfde. 

Allereerst Telogeen effluvium in het kort: Het is belangrijk om deze vroegtijdig te herkennen zodat de juiste behandeling ingezet kan worden. 

Kenmerkend hiervoor is een verhoogd aantal haren dat men dagelijks verliest. Vaak horen wij tijdens een intake: “Dokter, ik verlies de laatste tijd zo ontzettend veel haar, de borstel zit vol, het doucheputje raakt verstopt. Ik maak mij zorgen, straks staat er geen haar meer op mijn hoofd.” 

Veel voorkomende oorzaken zijn stress, een operatie, hormonale veranderingen, verandering van eetgewoonten, omgeving, medicatie, etc. 

Het gevolg is een abrupte verandering in de haargroeicyclus met als gevolg hevige haaruitval ongeveer 2-4 maanden na de trigger.

Over het algemeen is telogeen effluvium een omkeerbare vorm van haarverlies en herstelt het haar meestal binnen zes tot twaalf maanden na het stoppen van de trigger of gebeurtenis. In zeldzame gevallen kan telogeen effluvium echter chronisch worden en aanhouden, waarbij verdere medische evaluatie en behandeling vereist is. 

In het geval van telogeen effluvium is namelijk een haartransplantatie NIET de oplossing en leidt tot onnodige schade. 

Behandeling van telogeen effluvium richt zich op het identificeren en aanpakken van de onderliggende oorzaak van het haarverlies.

Herkent u zich in bovenstaand verhaal, neem gerust contact op voor het maken van een vrijblijvende afspraak. 

Alopecia androgenetica 

Dit is een veelvoorkomende vorm van haaruitval die uiteindelijk 80% van de mannen en 40% van de vrouwen treft.

De oorzaak zit in de gevoeligheid voor het hormoon dihydrotestosteron (DHT), een afgeleide van testosteron. DHT verkort de groeifase van het haar en verzwakt de haarzakjes, waardoor het haar dunner wordt en uiteindelijk stopt met groeien. Dit proces verloopt geleidelijk.

De mate van gevoeligheid bepaalt voornamelijk de leeftijd waarop men het merkt en het patroon waarin het zichtbaar wordt. Bij mannen is het meest voorkomende patroon een terugtrekkende haargrens en inhammen, gevolgd door een steeds dunner wordende kruin. Bij vrouwen zien wij vaak dat de haargrens intact blijft, maar de gehele zone daarachter een steeds lagere dichtheid krijgt, soms uitgebreid richting de zijkanten. 

Zowel bij mannen als vrouwen blijft de haardos aan de achterzijde intact en bij de mannen ook de zone boven de oren (de welbekende krans). Van deze zone wordt dankbaar gebruik gemaakt om uit te ‘oogsten’ tijdens een haartransplantatie. De informatie op internet brengt wellicht wat verwarring teweeg en suggereert dat er een enorme diversiteit is aan soorten haartransplantaties, in feite maken wij allemaal gebruik van hetzelfde principe. 

De verschillen worden gemaakt door de handen die het uitvoeren. Deze bepalen namelijk de slagingskans en het esthetische resultaat. Zaken als groeirichting en een natuurlijke verdeling bepalen het eindresultaat. 

De hoeveelheid weefsel welke wordt geoogst bepaalt de schade aan uw donorgebied, maar ook de hoeveelheid wat geplaatst kan worden. Teveel weefsel verwijderen leidt tot onnodige littekens en een langere hersteltijd, maar is gemakkelijker uit te voeren (principe: grote stappen, snel thuis) en behoeft dus geen intensieve training. Een te kleine hoeveelheid weefsel laat het donorgebied intact, maar geeft een dun resultaat, omdat de getransplanteerde deeltjes vaak enkele haartjes produceren. 

Het bespreken van de opties met een specialist in haarverlies kan helpen bij het vinden van de meest geschikte behandeling voor individuele behoeften. Neem geen genoegen met een advies of behandelplan door een consultant of iemand die niet verantwoordelijk is voor uw eventuele behandeling.

Het is belangrijk op te merken dat alopecia androgenetica een chronische aandoening is en dat behandelingen welke het proces vertragen gecontinueerd moeten worden. De resultaten van een haartransplantatie zijn permanent, maar doen niets aan de progressie van de haaruitval. Mede hierdoor is het belangrijk haren te plaatsen waar ze in de toekomst uw natuurlijke uiterlijk niet aantasten. 

Ook de omgang met uw donorgebied waaruit geoogst wordt is met het oog op de toekomst van groot belang. ‘Krans’ gebieden met onnodig veel schade door grove en ondeskundige technieken zijn een steeds vaker voorkomend probleem aan het worden. 

Naast het plaatsen van haren op kale zones, is een kapper die het maximale resultaat uit uw haardos kan halen door deskundige kniptechnieken en een goed advies op het gebied van styling, van grote meerwaarde

Wij bieden u:

Behandelingen

Teamwork

Iedere haar telt. Van eerste contact tot de eindcontrole, mag u vertrouwen op een ervaren en deskundig team, in een veilige omgeving waar u tot rust komt.
meest verfijnde techniek haargroei deskundigheid Grants