Veelgestelde vragen

Vragen over de techniek

1Wat mag ik verwachten van  een consult?

Dit is een vrijblijvend en kostenloos gesprek waarin uw hulpvraag uitgebreid wordt besproken. Aan het eind weet u wat de mogelijkheden zijn middels het gegeven persoonlijke advies door arts Kristel van Herwijnen. Een consult kan plaatsvinden in onze mooie kliniek, maar ook een online consult behoort tot de mogelijkheden.

2Hoe werkt een haartransplantatie?

Grafts worden onder lokale verdoving één voor één uit uw eigen donorgebied gehaald en op de nieuwe plaats geïmplanteerd. Deze techniek wordt overal ter wereld toegepast.

3Wat is een graft?

Dit is haar met omliggend weefsel dat uit het donorgebied wordt geoogst en op een nieuwe plaats wordt geïmplanteerd. Een graft kan 1-4 haren bevatten. Het weefsel bevat de eigenschappen van het type haar uit het donorgebied, deze eigenschappen blijven na de transplantatie behouden. Dit houdt in dat de geïmplanteerde haren niet gevoelig zijn voor de hormonen die haaruitval veroorzaken.

4Wat is een donorgebied?

De zone op uw behaarde hoofdhuid waar geen toekomstige haaruitval te verwachten is, over het algemeen de zone op uw achterhoofd en boven uw oren. Vaak wordt dit de krans genoemd. De haren die in deze krans groeien zijn niet gevoelig voor de hormonen die haaruitval veroorzaken en zijn daardoor geschikt om te transplanteren.

5Wat is het ontvangstgebied?

Dit is de zone waar de grafts geplaatst worden. De vorm, het formaat hiervan en de te behalen dichtheid worden op de dag zelf samen met u bepaald. Dit is tijdens consult reeds uitgebreid aan bod geweest, zodat u vooraf weet waar u aan toe bent.

6Waarin is Hair & Skin Institute uniek?

Wij luisteren naar uw wensen, en nemen uw leeftijd, toekomstige haaruitval en wensen ten aanzien van uw kapsel mee in een persoonlijk behandeladvies. Een op maat gemaakte techniek, dat maakt ons uniek. Dit kunnen wij omdat wij de ervaring van duizenden consulten en behandelingen meenemen. Het mooiste is dat u daarvan profiteert zonder dat u hiervoor extra betaald!

Daarnaast geniet u van een bovengemiddeld snel herstel doordat onze werkwijze dusdanig zacht voor huid en haar is dat uw haardos niet eerst uitvalt voordat deze gaat groeien.

7Waarom niet bij iedereen dezelfde methode?

Omdat mensen nu éénmaal niet hetzelfde zijn, is er niet één aanpak welke voor iedereen het beste is. Door een passende naald te kiezen waarmee de grafts worden geoogst, bereiken we de mooiste resultaten en blijft uw donorgebied maximaal behouden.

8Hoe lang duurt een behandeling?

Wij starten om half 8 met het doornemen van de behandeldag. Wij maken foto's voor uw medisch dossier, bereiden uw donorgebied voor en dan volgt een (zo goed als) pijnloze verdoving. In de ochtend worden de grafts geoogst en de gaatjes in het ontvangstgebied gemaakt. Hierna kunt u genieten van een heerlijke lunch. Wanneer alle grafts in de middag zorgvuldig zijn terug geplaatst nemen we met u de nazorg door. De spullen voor de nazorg krijgt u van ons mee. U kunt zelfstandig naar huis rijden.

9Doen jullie ook haarsparende behandelingen?
Dit is zeker mogelijk. Hiermee wordt bedoeld dat niet de gehele haardos kortgeschoren wordt. Belangrijk is dat deze wijze van transplanteren nooit ten koste mag gaan van de kwaliteit van het eindresultaat. Tijdens uw consult ontvangt u meer informatie hierover.
10Is een haartransplantatie éénmalig?

Als uw donorgebied in één behandeling voldoende grafts oplevert zodat het beoogde resultaat bereikt kan worden is één behandeling genoeg. Als uw haaruitval verder gaat is een vervolgbehandeling nog steeds mogelijk. Bij gevorderd haarverlies kan het zijn dat u tijdens consult reeds het advies krijgt om uw haardos in meerdere stappen te herstellen. Wij waken ervoor dat iedere individuele behandeling tot een natuurlijke verbetering leidt, waardoor de keuze voor een vervolg geheel aan u is.

11Is resultaat gegarandeerd?

Wij garanderen de groei van de geplaatste grafts. Wij bieden tussentijds een aantal telefonische controles en u ontvangt na 10 maanden een uitnodiging om samen het eindresultaat te bekijken. Hierbij wordt middels foto's samen met u gekeken naar het resultaat.

12Kunnen de getransplanteerde haren later nog uitvallen?

De getransplanteerde haren gedragen zich hetzelfde als waar ze geoogst zijn en dit blijft zo. Verdere verdunning kan ervaren worden, maar wordt veroorzaakt door het vaak voortschrijdende proces van haaruitval van de nog bestaande haren, niet door de getransplanteerde.

Vragen over voorbereiding en nazorg

1Waar moet ik van tevoren rekening mee houden?

Wij vragen u om vanaf een week voor de behandeling geen alcohol of vitamine E houdende supplementen te nuttigen. Verdere details ontvangt u tijdens consult

2Waar moet ik na de behandeling op letten?

Wat vooral belangrijk is, is om de eerste dagen na behandeling het ontvangstgebied niet aan te raken. U bent niet ziek van de behandeling, maar gun uzelf een aantal dagen rust, dit bevordert een vlot herstel. Verder krijgt u alle instructies vooraf uitgebreid aangeleverd.

3Is een behandeling pijnlijk?

Zowel het donorgebied als het ontvangstgebied worden lokaal verdoofd. Hierdoor voelt u niets van de behandeling. Vaak wordt de dag ervaren als een lange dag, maar gelukkig zijn de reacties aan het eind altijd positief. Gedurende de dag is er voldoende ruimte voor pauzes.

4Mag ik een partner/begeleider meenemen?

Aangezien u zelf mag autorijden is het niet noodzakelijk, maar uw partner of begeleider is van harte welkom. Elke behandelkamer heeft een goed uitgeruste ruimte waar ontspannen de dag doorgebracht kan worden, en een blik op de behandelkamer mag natuurlijk. De rustruimte is zodanig ingericht dat deze goed als werkplek is te gebruiken.

5Hoe snel ben ik hersteld?

Dit wisselt uiteraard van persoon tot persoon, maar over het algemeen is het donorgebied na 3 dagen hersteld en zijn na 7-10 dagen de korstjes in het ontvangstgebied weg. U bent niet ziek van de behandeling, maar omdat er toch veel in uw hoofdhuid is gebeurd is het te adviseren een paar dagen rust te nemen. Een mooie gelegenheid op lekker op de bank een boek te lezen. Laat die haren ondertussen maar groeien.

6Wanneer mag ik weer sporten?

Na 1 week mag u op lage intensiteit sporten, belangrijk is dat u nog geen contactsport doet of fysieke inspanning verricht waarbij u een rood gelaat krijgt zoals bij krachttraining van het bovenlichaam. Na 2 weken mag u alle sporten weer hervatten.

7Krijg ik zwelling?

Indien het ontvangstgebied uw haarlijn aan de voorzijde betreft, bestaat de kans op zwelling. Als u onze instructies in de eerste dagen goed opvolgt is zwelling te voorkomen.

8Wanneer mag ik weer naar de kapper/haar verven?

Vanaf 2 weken mag u weer naar de kapper voor een knip beurt. Vanaf 6 weken na de behandeling mag uw gehele haardos weer geverfd worden. Indien u uw haren regelmatig verft, adviseren wij dit ongeveer 2 dagen voor de behandeling te (laten) doen.

9Wanneer mag ik mijn haar weer wassen?

Uw haar mag vanaf de derde dag na behandeling weer nat worden. Op dag 5 na de behandeling mag u uw haren weer met shampoo wassen. Wanneer u de hoofdhuid goed blijft wassen worden de korstjes over het algemeen steeds kleiner en zijn dan na maximaal 10 dagen volledig weg.

10Zijn er nog contactmomenten na de behandeling?

Absoluut, wij nemen regelmatig contact op om te luisteren hoe het herstel gaat en of we nog iets voor u kunnen betekenen. Verder zijn wij altijd bereikbaar voor onze behandelde cliënten. Na 10 maanden nemen wij graag met u het eindresultaat door.

Vragen algemeen

1Kun je zien dat ik een haartransplantatie heb gehad?

Het resultaat dat wij creëren is zo natuurlijk dat enkel u of de mensen die van de behandeling weten het opmerken. Iemand die u niet kent, zal niet zien dat u een haartransplantatie heeft gehad.

2Is een haartransplantatie makkelijk uit te voeren?

Het principe van een haartransplantatie is vrij eenvoudig. Het is een veilige ingreep met weinig risico. Echter is de ervaring, kunde en kennis van degene die het uitvoert van essentieel belang voor de kwaliteit van het resultaat, het behoud van uw donorgebied en de gevolgen op lange termijn. Dit laatste wordt vaak vergeten door de jongere leeftijdsgroep.

3Kunnen jullie haren in een litteken plaatsen?

Absoluut, hier komen ervaring en kunde samen. Wij kunnen met trots zeggen dat wij haren kunnen laten groeien in alle typen littekens. Dit is de reden dat brandwondencentra en medisch specialisten jong en oud naar ons verwijzen

4Kunnen jullie gezichtsbeharing transplanteren?

Dit doen wij met veel precisie in de juiste richting op de plaatsen waar u haren wenst. Zowel wenkbrauwen, baard, snor en bakkebaarden kunnen wij perfect nabootsen.

5Wat als mijn haar verder uitvalt?

Dit is een veelvoorkomend probleem waar (vooral jonge) mensen mee te kampen hebben. Behoud van het donorgebied is van essentieel belang en hier besteden wij veel aandacht aan. Daarom is het eerste gesprek van belang om de risico's hierop goed in te schatten en dit bespreekbaar te maken.

6Wat als mijn haardos niet geschikt is voor een transplantatie?

Dan krijgt u tijdens het consult hier uitleg over zodat u ook weet waarom en wat u wellicht wel kan ondernemen om uw haardos op een andere wijze te verbeteren.

7Wat kost een behandeling?

Het arbeidsintensieve karakter van de behandeling maakt dat een haartransplantatie over het algemeen als duur wordt gezien. Door onze ervaring, efficiënte werkwijze en doordat dokter Kristel van Herwijnen in alle facetten van de behandeling participeert, kunnen wij u een extreem goede prijs-kwaliteit verhouding bieden. Neem een kijkje in onze prijslijst.

8Hebben jullie nog andere locaties behalve Maastricht?

Nee, wij kiezen er bewust voor om alle kennis, kunde en ervaring te bundelen op één locatie. Misschien voor u een stukje rijden, maar dit kleine ongemak wordt ruimschoots gecompenseerd door een excellente behandeling in een prachtige, rustgevende omgeving. Combineer uw bezoek aan ons met een bezoek aan het prachtige Maastricht en overnacht in een van de luxe hotels in de buurt.